секс и контрацепция

Основните врагове на добрия сексОсновните врагове на добрия секс

Ползите от секса са потвърдени от лекари във всяка област на медицината. Както е известно, сексът премахва главоболието, повишава настроението, подобрява работата на различните система в организма. И, ако всички тези доводи не влияят на желанието ви за секс, значи трябва да се замислите какво всъщност ви пречи да се наслаждавате на любовните ласки.

Според лекарите, основните врагове на секса са три.

Първият враг на сексуалния живот е стресът. В период на стрес и вълнения в организма се изработва хормона кортизол, който влияе крайно негативно на здравето на човека в това число и на сексуалното желание. Освен това кортизолът води до рязкото увеличаване на обема на коремните мазнини, а това няма да ви дари с повече стройност или увереност. За намаляването на нивото на кортизол в организма помагат заниманията с йога, твърдят учени.

Неправилното хранене е още едно препятствие на пътя към пълноценния сексуален живот. Употребата на мазна и некачествена храна също оказва негативно влияние на организма. Особено внимателни към своята храна трябва да бъдат жените в периода на климакса. Този период е съпроводен с повишаване на нивото на инсулин и в резултат на това жената започва да яде повече от обичайното. В този случай ще помогнат спортните занимания, които са способни да запазят не само фигурата, но и либидото.

Безсънието е враг №3. специалистите смятат, че хората, страдащи от хронично недоспиване, не са способни на пълноценен сексуален живот. В такова състояние те дори не мислят за тях. Затова се препоръчва да се ограничи консумацията на кафе, а също така да се прекарва по-малко време пред телевизора или компютъра, особено преди сън.

Loading
дневен бюлетин

галерии