секс и контрацепция

Лошият секс съкращава животаЛошият секс съкращава живота

Само качествените сексуални контакти носят на жената удовлетворение

Жената (както всъщност и мъжът) трябва да получава удоволствие от секса, защото това пряко влияе върху здравето и успехите в другите сфери на живота, твърдят австралийски учени. В проведения от тях експеримент са участвали 295 жени, които правели секс не по-рядко от два пъти седмично.

Повече от 90% от жените заявили, че в 50% от случаите тяхната сексуалност е била инициирана от партньора. Освен това желанието им за секс било провокирано от непосредственото присъствие на партньора, неговото здраве и активната му позиция.

Жените, които се оценяват като сексуално неудовлетворени, продължават да поддържат определено ниво на сексуална активност само за да бъдат готови за контакт при появата на достоен партньор.

Само качествените и чести сексуални контакти обаче доставят на жените морално и физическо удовлетворение, подчертават специалистите.

При жените, които изпитват неудовлетворение от секса, се наблюдават по-ниски показатели на тяхното благосъстояние и продължителност на живот. Но, за съжаление, в повечето случаи дамите се притесняват да обсъждат този въпрос с лекарите, пише Би Би Си.

Loading
дневен бюлетин

галерии