секс и контрацепция

Физическата страна на любовта е най-полезна за здраветоФизическата страна на любовта е най-полезна за здравето

Сексът подобрява психичното здраве, помага при безсъние и тренира сърцето

Влюбените не подозират колко много им е провървяло! Поне в някои аспекти, за които повечето от нас рядко се замислят. Освен всички удоволствия, с които ги дарява любовта, се оказва, че физическият й аспект допринася и за здравето им.

Всеизвестен е фактът, че сексът повдига настроението. По-малко известно е благотворното му влияние върху целия организъм. Не напразно специалистите казват, че пълноценният сексуален живот е гаранция за добро здраве.

Сексуалната активност има първостепенно значение за психичното равновесие. Тя придава на човек увереност в себе си, в способността да се харесва на другите и да обича, а това влияе на физическото здраве, което особено добре се забелязва върху такъв важен особено за жената орган като кожата. Цветът на лицето на влюбената жена се подобрява, нейната кожа блести.

Всичко се дължи на хормоните. Сексуалната наслада подпомага хормоналното равновесие - в организма на жените се изработват хормони, които подобряват качеството на кожата, правейки я по-мека.

Освен това сексът е най-приятното и естествено средство срещу безсъние и това също е свързано с хормоните. По време на любовните прегръдки нашите усещания се предават в мозъка чрез нервните окончания и попадат в центъра на удоволствието. Така се произвеждат повече хормони на удоволствието, които действат като естествени успокоителни средства. Затова и след секс възниква усещането за покой, което улеснява заспиването. Още един плюс: това “сънотворно” няма странични ефекти и противопоказания!

Ползите от физическата любов са налице и при хората, страдащи от сърдечни заболявания. Сериозни медицински изследвания доказват, че сексът е добра тренировка за сърцето. От 70-80 удара в състояние на покой пулсът по време на секс достига до 100 удара, а при постигането на оргазъм – до 160-180 удара.

Ако жената редовно прави секс, и главното – получава удоволствие от него, нейните гърди се увеличават. Това се наблюдава и ако тя отново започне да прави секс след дълга пауза.

Оказва се, благодарение на секса някои жени и отслабват. Много от тях, желаейки да бъдат колкото се може по-съблазнителни, успешно се противопоставят на кулинарните удоволствия като ги заменят със сексуални.

Знаете ли, че по време на секс хората стават по-малко възприемчиви към болката? Това е така, защото много от хормоните, изпълващи тялото в тези мигове, оказват обезболяващо действие.

Любовта помага и да се съхрани добрата памет. Научните изследвания показват, че нашите спомени са по-трайни, ако са свързани със силни емоции.

На пръв поглед излиза, че колкото повече секс прави човек, толкова по-добре живее. Но всъщност това не задължително - по-добре да правим секс рядко, но качествено, отколкото често, но без удовлетворение. Защото любовта е благотворна само ако е споделена!
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии