секс и контрацепция

Ако е секс, нека да е 10 минутиАко е секс, нека да е 10 минути

Това е продължителността, която е най-удовлетворяваща, показва анкета

10 минути е идеалното времетраене на всеки сексуален акт. Това показват заключенията на изследователи от Университета на щата Пенсилвания - и двамата партньори са в състояние да получат максимално удоволствие от секса в рамките на 10 минути, без да се налага да се напрягат допълнително.

Това виждане е застъпено от членовете на Обществото за сексуална терапия и проучвания в Пенсилвания, чиито усилия са пряко насочени към успешното консултиране на семейни двойки, при които са налице различни сексуални смущения.

Резултатите от проведени анонимни анкети сред пациентите, потърсили специфична помощ, показват, че според голяма част от запитаните, сексът между 1 и 2 минути се определя като недостатъчен и откровено неудовлетворяващ.

Когато продължителността на акта е между 3 и 7 минути, той се поставя в графата „приемлив”, а когато продължи повече от 13 минути, вече се определя като прекалено дълъг, изморителен и отегчителен.

Според най-голям брой от анкетираните сексът с продължителност от 7 до 13 минути е за предпочитане – доставя необходимата доза удоволствие, без да е прекалено дълъг, изморителен и скучен. Именно заради това американските сексолози твърдят, че 10-минутният секс е идеален.

От друга страна, въпреки че те си позволяват да правят подобни заключения, в световен мащаб се наблюдава тенденция на отричане на абсолютизираните статистики за секса. Някои изследователи са на мнение, че подобни данни и тяхното публично оповестяване предизвикват ненужно разочарование и изкуствена незадоволеност при някои двойки - въпреки че те са доволни от нивото на сексуална активност в двойката, остават разочаровани, защото не покриват „стандартите”.

Loading
дневен бюлетин

галерии