секс и контрацепция

10 доста изненадващи статистики, свързани със секса



10 доста изненадващи статистики, свързани със секса

Сексът без съмнение е от темите, за които се пише най-много. А някои анкети показват резултати, изненадващи за мнозина. Вижте дали сте от тях.

1. Папилома вирусът – какъв е рискът

Поне 50% от сексуално активните жени, а и мъже, се заразяват с полово предаваната инфекция с човешки папилома вирус (HPV) в определен период от живота си.

Известни са над 100 различни типа (щама) на вируса, като част от тях са "високорискови" и ако действат достатъчно дълго време, могат да причинят рак на шийката на матката и други карциноми в областта на гениталиите. Останалите се определят като „нискорискови” и могат да причинят полови брадавици (кондиломи). В 90% от случаите имунната система се преборва с инфекциите, причинени от HPV, до 2 години.

2. Взехте ли си отпуск по майчинство

2/3 от жените, които са родили в периода между 2001 и 2003 г. са работели по време на своята бременност, и 80% от тези жени са се върнали на работа един месец след раждането.

3. Колко интимни партньори сте имали

Каква е вашата бройка на сексуални партньори? Според проучване сред възрастни между 20 и 59 години жените имат средно четири партньора за целия си живот, а мъжете - седем.

4. Възползвате ли се от приятелите си

Статистиката показва, че две трети от студентите са имали сексуална връзка с приятел без обвързване, а липсата на обвързване е основен довод за започването й.

5. Достигате ли до оргазъм всеки път

Докато 75 на сто от мъжете винаги достигат до оргазъм по време на секс, само 29% от жените съобщават за същото. Освен това повечето жени не могат да достигнат до кулминацията само при вагинален секс и се нуждаят от стимулация на клитора.

6. Имате ли удобен диван

Около една от 10 двойки (12%) признават, че обичайно спят отделно.

7. Кога изгубихте девствеността си

Средностатистическият мъж се прощава със своята девственост на 16,9 годишна възраст, докато нежният пол започва своя сексуален живот малко по-късно - на 17,4 години. Ново проучване показва, че и тук генетиката може да играе роля: наследствените фактори като импулсивност и полово съзряване могат да подтикнат човек да прави секс на по-рана или по-късна възраст.

8. Кога и доколко мъжът може да има проблеми с потентността

Приблизително 5% от 40-годишните мъже и между 15 и 25% от 65-годишните имат сериозни проблеми с потентността.

9. Има ли значение размерът Му

Може да отдъхнете! Независимо от общоприетото мнение средният размер на мъжкия пенис е около 15-16 сантиметра на дължина и има обиколка около 13 см.

10. Защо всъщност правите секс

Отговорът вероятно ви се струва очевиден. В еволюционен план обаче сексът е единственият начин за възпроизводство.

Несъмнено мъжете оглавяват класацията за хора с най-голям брой потомци - по обективни причини. Пример за това е един от мароканските императори, който, според книгата с рекордите на Гинес, е имал не по-малко от 342 дъщери и 525 сина. Смята се, че до 1721 г. той е имал 700 преки и непреки мъжки наследника. Рекордът за най-плодовита жена се държи от рускиня, живяла през 18-и век, родила 69 деца.

Loading
дневен бюлетин

галерии