любов и брак

Мъжката изневяра: 7 сигурни признакаМъжката изневяра: 7 сигурни признака

Настина има предупредителните знаци, че връзката ни е в беда

Изневярата е присъща както за мъжете, така и за жените, въпреки че мотивите при двата пола обикновено са различни. Независимо от това, признаците че връзката ни се клати и изневярата може би дори вече е факт, най-често са очевидни и доста лесни за разпознаване.

Конкретните причини за една изневяра могат да са безброй, но сред най-честите са нуждата от разбиране, незадоволените емоционални нужди и ниското самочувствие.

Нещата, които пораждат съмнение:

1. Внезапната промяна на външния вид

Новопоявилото се желание за отслабване или повече фитнес може да бъде ранен белег, че се случва нещо нередно. Нови обувки или „къпането” в одеколон преди седмичната среща с „момчетата” може би са сериозен признак, на който трябва да обърнете внимание. Драстични промени в прическата и бельото често съпровождат началото на скрита връзка.

2. Необяснимото харчене

Ако месечната ви сметка не излиза за пореден път и той не може да обясни скорошните си харчове, наистина има причина да се притеснявате. Необяснимите разходи могат да се появят и под формата на внезапно желание за посещението на „бизнес вечери” или други нови разходи на работа.

3. Тайнствени телефонни разговори

В това число влизат скришните разговори и от мобилния и от домашния телефон. Новопоявилата се тайнственост около тях и писането на SMS-и почти винаги загатват за афера. Множеството неприети разговори и последващи безумни обяснения са сред най-честите признаци за изневяра.

4. Повече време на компютъра в късните часове

Освен с телефонни обаждания и SMS-и скришната авантюра може да се подхранва чрез кореспонденция по имейл. Ако той крои или вече ви изневерява, това че прекарва повече време на компютъра късно през нощта, рано сутрин или по друго време, когато вие сте далеч, е лош знак. Още по-подозрително е ако откриете, че си е направил нов имейл.

5. Липса на интерес към всичко съвместно

Въпреки че в началото, дори и да ви изневерява, той може да се опита да облекчи чувството си на вина като ви отделя повече време, в крайна сметка ще пренебрегва все повече неща, които сте свикнали да правите заедно. И ще си намира извинения за това.

6. Лъжи и извинения

Мъжът, който изневерява, може да е много креативен в измислянето на нови и нови причини да отсъства. След известно време обаче лъжите му все по-често ще бъдат очебийни и истината - все по-прозрачна.

7. Внезапна промяна в поведението

За да оправдаят своите постъпки, някои изневеряващи мъже започват да се държат грубо с половинката си. Понякога дори той ще има поведението на човека, на когото са изневерили. От гледна точка на психиката това е обяснимо - така той проектира собствената си вина върху невинната половинка, задавайки й нелогични въпроси и изразявайки необосновани съмнения.

След изневярата

Ако подозренията ви са се оказали верни и тайната авантюра вече е доказан факт, това все още не означава, че връзката ви е обречена и краят й е неизбежен. Вярно е, че за да се спаси една такава връзка, ще са нужни много усилия – и от двете страни, но най-важно е да го има доброто желание и у мъжа и у жената. Откровеността и откритостта в общуването (особено от страна на прегрешилия) са ключът към новото начало.

Възстановяването на доверието и чувството за сигурност е може би най-трудната задача и пред двамата. Задължително условие за това е: „Всичко – на масата! И работим заедно!”. Животът показва, че една изневяра не е задължително край на отношенията и понякога, макар и не често, спасената връзка дори прераства в по-стабилна и силна.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии