любов и брак

Как да преоткрием любовта помежду сиКак да преоткрием любовта помежду си

4 начина на поддържаме брака си свеж

Ако бракът ви е започнал да се превръща в рутина, не бързайте да обвинявате другата страна. По-добре се опитайте да направите нещо, за да върнете свежестта в отношенията ви и вълнението от това, че сте заедно.

1. Попитайте го от какво има нужда

Не се обиждайте, че не получавате нещо от мъжа до себе си. Вместо това го попитайте от какво той има нужда и какво не му достига. Това ще поведе разговора в правилната посока и ще ви позволи да споделите какви са и вашите нужди в тази връзка или брак. За да избегнете нараняването на чувствата, започнете с комплимент, преди да заговорите за нещата, които не вървят както трябва.

2. Планирайте заедно

Не прекарвате достатъчно време само двамата? Правите секс твърде рядко или се отегчавате в леглото? Планирайте заедно как може да поправите нещата и да се порадвате на любовта си. Може би ще трябва да ставате по-рано, за да имате време да пообщувате повече, може просто да пазарувате заедно или да планирате „бягство за уикенда” - за да си починете от напрежението в работата и да заздравите връзката си като прекарате няколко приятни дни само двамата.

3. Потърсете от него мнение и помощ

Когато откривате проблем в отношенията ви, доброто решение е да потърсите мнението, както и помощ от другата страна, а не да бягате от него. Няма как да бъде решен един проблем, ако го обсъждаме само с други хора (били те и най-близки приятели), но не и с човека, когото обичаме. Често двойките започват да си изневеряват, именно защото се обръщат към някого извън брака и искат да обсъждат проблемите и тревогите си с него, вместо с партньора си.

4. Излезте, направете нещо заедно

Може би не сте отегчени мъжа до себе си, а от живота, който водите. Ако прекарвате всички си вечери вкъщи, включително и уикендите, опитайте да излезете от рутината и да направите нещо различно - заедно. Може да се окаже съвсем неусетно, че връзката или бракът ви разцъфва отново и любовта помежду ви е все така силна както в началото.

Loading
дневен бюлетин

галерии