любов и брак

6 причини да поставим любовта над кариерата6 причини да поставим любовта над кариерата

Можем ли да имаме едновременно всичко: кариера, любов, семейство и успех

Противно на разбиранията на много хора, любовта всъщност не пречи на кариерата – дори много често може да подпомогне развитието й. Често се питаме как да подредим приоритетите си в живота – какво се случва, ако имаме повече от една мечта за осъществяване: партньор, който ни обича, деца, че и кариера, която харесваме. Отговорът е, че трябва да преследваме всички мечти едновременно. Звучи ви невъзможно? Не е така! Ето защо:

Причина 1: Връзките и любовта не пречат на кариерата ни - излизането по срещи пречи.

Ходенето по срещи всъщност отнема страшно много време, емоции и внимание на хората, които се опитват да се съсредоточат върху кариерата си. Телефонните обаждания, съобщенията, приказките с приятелки след това – всичко това отнема повече време и енергия в сравнение с прибирането вечер при половинката. А, ако човекът до нас наистина ни обича и го е грижа за нас, ще разбере, ако му кажем, че проектът в работата е по-важен от излизането на вечеря в петък вечер.

Причина 2: Да живееш с някого и да си креативен е по-добре отколкото да живееш сам и да си креативен.

Нека си представим следния сценарий: работим по дългосрочен проект, който отнема цялото ни време и енергия. Нямаме партньор, но нямаме и време да ходим по срещи. Постепенно потъваме в депресия и започваме да се разсейваме лесно, докато в един момент не се окаже, че крайният срок за проекта наближава с пълна скорост. Ако имахме мъж, който да дойде до офиса и да ни донесе обяд или вечеря, това нямаше ли да ни помогне да преобърнем тази ситуация с лош изход?

Партньорът ни може да ни помогне да преминем по-лесно през моментите, когато креативността ни като че ли е изчезнала, да ни даде идея или да не позволи песимизмът да ни завладее. Разбира се, успоредното градене на кариера и брак завършва катастрофално за някои двойки, но, ако се влюбим, не трябва да пренебрегваме любовта за сметка на работата, нито пък да се оставяме на страха, че няма начин да се справим и с двете.

Причина 3: Бракът и любовта няма да ни разсейват.

За да потръгне един брак изобщо, и двамата партньори трябва да се подкрепят взаимно. Двойките, чиито мечти за успешни кариери остават настрана след брака, така или иначе явно не са били достатъчно мотивирани и рано или късно са щели да се откажат.

Децата също не са оправдание. Ако наистина искаме да се развиваме в кариерата, ще намираме начини да го правим между сменянето на памперсите и родителските срещи и ще се справяме без значение какво се изпречи на пътя ни.

Причина 4: Има причина „в богатство и бедност” да е част от брачния обет.

Като имаме предвид бясната конкуренция и трудностите за пробиване в настоящата реалност, е добре да запомним, че както повечето хубави неща в живота, и любовта не се интересува от парите. Важното е да бъдем заедно, независимо какви грешки правим и дали се проваляме в работата си, и да бъдем благодарни, че имаме с кого да преминем през тежките периоди.

Причина 5: Наистина ли имаме право на избор?

Ако срещнем невероятен, специален човек, докато сме се съсредоточили върху кариерата си, можем ли да пренебрегнем внезапните си емоции и чувството на щастие с оправданието, че „сега не му е времето”? На всички ни се случва да изпаднем в период, когато любовта е в застой и тогава е подходящ момент да се съсредоточим върху семейството си или върху кариерата, но – да се откажем напълно от срещите и да се фокусираме само върху кариерата, докато не станем на 40? Дали това изобщо е възможно?

Любовта не се интересува дали пишем книга, работим по дългосрочен проект или просто се опитваме да се изкачим в йерархията...
  • 1
  • 2
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии