любов и брак

5 крачки към това да разберем мъжката психика5 крачки към това да разберем мъжката психика

„Какво си мисли той сега?“ е въпрос, който си задава всяка жена поне по няколко пъти на ден. „Че съм дебела, че имам петно на дрехата, че вече не съм същото момиче, в което се е влюбил...“. Вариантите са наистина безброй. И това винаги ще е така - просто защото мъжете и жените мислят по различен начин, мислят за различни неща, интересуват се в много случаи от различни неща.

Предлагаме ви пет начина, с помощта на които, надяваме се, макар да не разгадаете Неговата психика напълно, но ще направите няколко успешни крачки към това да го разбирате по-добре.

1. Мъжете не помнят детайлите. С какво сме били облечени на първата ни среща, кога сме се целунали за първи път, коя песен е звучала в момента, в който той е признал за чувствата си – тези неща едва ли са се запечатали в съзнанието на любимия. Но няма смисъл да придаваме особена важност на този факт. Жената е така устроена, че, когато е подвластна на някаква емоция, запомня всеки детайл от случката. Докато мъжете се вглеждат в сериозните неща, но не и в полутоновете.

2. Мъжете не чуват както жените. Факт е – мъжете използват само едната половина на мозъка си, за да слушат, докато жените използват и двете. Това не е нито недостатък, нито предимство за някоя от страните Активната половина на мъжкия мозък е лявата, а тя е пряко свързана с речника. Затова, докато жените могат да слушат и да правят едновременно още нещо, то мъжете почти без изключения трябва да се съсредоточат само върху едно нещо, гласят резултатите от изследване, проведено от учени от Великобритания.

3. Мъжете не мислят постоянно за секс. Мит е, че всеки мъж мисли за секс на всеки седем секунди. Когато ви покани на среща, това не винаги означава, че той ви кани и в леглото си. Според изследване на Института в Кинси, Великобритания, има мъже, които не се сещат за секс по цял месец, въпреки че 54% от представителите на силния пол поне веднъж на ден имат еротични помисли.

4. За мъжете спортът не е прищявка. Това, че мъжете, малко или повече, си падат по спорта, е ясно на всички. Тази тяхна страст обаче не е прищявка, а има дори своето научно обяснение. Мъжкото тяло произвежда около 20% повече тестостерон в сравнение с това на жените. Именно той в голяма степен е причина за страстта им към спорта.

5. Мъжете изпитват силни чувства, но рядко плачат. Не си мислете, че ако един мъж не зарони крокодилски сълзи, когато се случи нещо наистина важно в съвместния ви живот, например раждането на дете, той не изпитва вълнение и не е подвластен на чувствата си. Мъжкият мозък просто е така устроен, че емоционалните реакции се контролират много по-успешно и външната им проява не е така отчетлива.

Loading
дневен бюлетин