любов и брак

10 неща, които жените обичат у мъжете10 неща, които жените обичат у мъжете

Вярно е, ние жените може и да не се нуждаем от мъжете, но ги обичаме. В ролята си на независими вече сменяме сами гумите на колата, местим мебелите без да търсим помощ, отваряме сами бурканите... Но няма как да отречем, че е приятно да имаме мъж наоколо. Защото въпреки всички прояви на еманципираност, женската природа трудно се изменя. И жените все още обичат у мъжете същите неща като преди векове.

1. Телата им. Да, дори кльощавите и доста невзрачни мъже имат бицепси, които ни карат да припадаме по тях. Ръцете им почти винаги са по-големи от нашите. Без значение колко е висок или едър един мъж, той винаги може да накара жената да се чувства малка и деликатна. Ами тези разкошни провокативни вени, които мъжете имат по ръцете си? И окосмяването по лицето! Да, понякога дращи, но изглежда толкова секси!

2. Способността им да правят и разбират нещата, които жените не могат. Жената мрази, когато трябва да разчита на някой друг освен на себе си, но понякога просто е по-лесно да помолим мъжа да се погрижи. Можем и сами да качим покупките по стълбите, да си окачим картините и да убием голямата буболечка в кухнята, но обикновено го караме той да го направи.

3. Тайната им чувствителна страна. Когато един мъж се разплаче пред нас, се чувстваме все едно сме спечелили джакпота. Сълзите са знак за особена интимност и фактът, че мъжът се разкрива пред нас означава, че наистина го е грижа и ни има доверие. Жените обичат и когато хванат мъжа да се взира в тях с нежност и топлота. А, когато ни придърпа за бърза прегръдка или ни целуне по челото, сърцето ни се стопява.

4. Ароматът им. Душ-гелът, афтършейвът, одеколонът, естественият им аромат на мускус. Комбинацията от всичко това създава парфюм, в който искаме да се загърнем и да потънем.

5. Мозъкът им. Научно доказано е, че мъжкият мозък е различен от женския. Не сме сигурни, че само това е причината мъжете да харесват танкове, футбол и „Междузвездни войни”, но мъжествеността им и начинът, по който оценяват нашата женственост, ни кара да се чувстваме специални за това, че сме жени – и това е прекрасно.

6. Чувството им за хумор. Ние жените обичаме, когато мъжете ни очароват с шеги и ни карат да се посмеем на собствените си недостатъци и да не се взимаме твърде насериозно.

7. Естественото им покровителство. Коя жена не се е усмихвала, когато мъжът върви от страната на трафика, подава ръка, когато слизаме от автобуса, или се притеснява да не ни премачкат в тълпата. Дори да сме напълно способни да се грижим за себе си, е приятно някой да се грижи за нас.

8. Дрехите им. Особено този голям пухкав пуловер на сини линии, който ни обгръща целите и стига до колената и... какво? Не можеш да си намериш пуловера? Не гледай мен...

9. Сигурността. Наречете го скучно или предвидимо, но е страхотно да бъдеш с някого, чието поведение (поне през повечето време) се ръководи от логиката и здравия разум, а не от емоциите. Наистина понякога се вбесяваме от способността му да запази пълно спокойствие пред лицето на най-мелодраматичната ситуация, но пък това ни кара да се чувстваме по-сигурни.

10. Неумиращата им страст към жената, която обичат. В един свят, където външният вид е по-ценен от всички други качества, е приятно да знаем, че мъжете ни желаят дори когато сме облечени в мъжка пижама, не сме си бръснали краката цял месец или имаме набираща пъпка по средата на челото. В крайна сметка и те не са перфектни, но ние ги обичаме каквито са.

Loading
дневен бюлетин

галерии