стил

Специално за майки: 5-минутно преобразяванеСпециално за майки: 5-минутно преобразяване

Как да изглеждаме зашеметяващо и стилно бързо и с минимални усилия

А имаше години, когато имахме цялото време, което си поискаме за експериментиране с прически, безупречно гримиране и перфектно съчетаване на тоалети и аксесоари. Сега в ролята на майки трябва да отделяме тези ценни минути за смяна на памперси, приготвяне на обяда за училище и спорове с колко разголени дрехи може да ходи дъщеря ни. Не е изненадващо, че контенето пред огледалото е останало някъде сред спомените за безгрижните години. Време е за преобразяване! С тези съвети и трикове само за 5 минути ще се превърнем от скучна и обикновена в зашеметяваща и стилна майка.

Сбогом от еднообразието в гардероба

Първата стъпка към преобразяването е да изчистим гардероба си от всичко, което крещи, че сме скучни домакини и майки. Занапред трябва да си поставим за цел да не купуваме нищо, което не ни е точно по мярка и което не ни кара да се чувстваме зашеметяващи – това важи за всичко от бельото до дрехите за спорт. За да сме неотразими, трябва гардеробът ни да е пълен само с модели, които спадат към категорията „зашеметяващи”.

Никакви суитчъри

Суичърите и анцузите са за учениците и фитнесманиаците. Вместо тях можем да си купим няколко удобни жилетки. Кашмирът и памукът са препоръчителните материи, а в гардероба на всяка жена, било то и заета майка, трябва да има няколко модела в неутрални цветове и няколко в ярки. Те ни позволяват да експериментираме със слоевете, коланите и аксесоарите и са подходящи за всякакви случаи.

Да изразим себе си

Можем да преобразим обичайното си облекло на майка (обикновено дънки и тениска) като го разкрасяваме всеки ден с различен аксесоар, изразяващ индивидуалността ни. Това може да е стилен шал, разкошна чанта или стилна шапка, която тайно прикрива косата, която е трябвало да измием преди 2 дена. Най-добрият начин винаги да имаме модерни и привличащи окото аксесоари е като си набавяме нови всеки сезон. И да не забравяме, че не е нужно нещо да е скъпо, за да изглежда луксозно!

Инвестиция в чифт страхотни слънчеви очила

Чифт слънчеви очила в универсален цвят и с подходяща за лицето ни форма е от първа необходимост за една преобразяваща се майка. Те не само ще ни помогнат да се чувстваме по-секси, но и ще прикрият следите от безсънните нощи със стил.

Блясък от злато

Халки и гривни, това е. Тези две вечно модни бижута подхождат на всеки, а и ни карат да се чувстваме по-млади. Всяко облекло ще блесне веднага с тези аксесоари.

Ексфолииране и овлажняване

Блестящата кожа е ключът към свежия и зашеметяващ вид, затова не трябва да пропускаме да мием лицето си с нежен ексфолиант, след което да нанасяме овлажняващ крем. За да пестим време може да правим първото под душа. Ако полагаме тези минимални грижи за кожата си, ще се радваме на свеж вид без тонове фон дьо тен и тежък грим, за който и без това нямаме време.

Три резервни прически

Когато нямаме възможност да измием косата си преди да излезем, е добре да имаме няколко резервни варианта за прически, които отнемат само минута пред огледалото – конска опашка, лента за коса, интересна шнола или странична плитка, всички те ще ни преобразят без усилия.

Диета с гланц за устни и спирала

Това са спасителните гримове за майки, затова винаги трябва да имаме от тях в чантата си. В комбинация те придават свеж и енергичен вид на лицето ни, дори да сме крайно изтощени. Ако разполагаме с малко повече средства, е добре да си набавим и коректор, с който да покриваме неравномерния тен около очите от безсънните нощи. А най-хубавото е, че по този начин можем да се гримираме достатъчно бързо, докато чакаме на червения светофар.

Loading
дневен бюлетин

галерии