стил

Мода: 4 грешки, които да избягвамеМода: 4 грешки, които да избягваме

Не прекалявайте с аксесоарите и различните десени

Модата лесно прощава, особено ако сте достатъчно самоуверени да облечете нещо оригинално и дръзко. Но все пак има определени неща, които е най-добре да бъдат избягвани по отношението на облеклото. Четирите от най-ужасните грешки, когато става дума за мода са:

1. Клинове вместо панталони

Клиновете изглеждат страхотно под дълъг пуловер или къса рокля, както и съчетани с високи ботуши, но да се носи клин с блуза, която не покрива ханша е недопустима грешка. Клиновете просто не са създадени, за да се носят с къса горна част. Това изглежда и неестетично и мръсно и не прави никоя жена елегантна, независимо колко висока и слаба е. Ако искате да сложите клин, съчетайте го с достатъчно дълга блуза.

2. Твърде много аксесоари

Аксесоарите притежават неимоверната сила с няколко акцента да превърнат обикновения тоалет в елегантен или да внесат свежест и стил в неутралното облекло. Но прекаляването с тях води до обратния ефект. Избягвайте да носите твърде много аксесоари, защото рискувате бързо да заприличате на коледна елха. Ключът е в корекцията – погледнете се в огледалото преди да излезете и ако прецените, свалете нещо. Щом става дума за аксесоари, в модата важи правилото колкото по-малко, толкова по-добре.

3. Твърде много десени

Както при аксесоарите, смесването на грешните цветове и форми може да придаде на облеклото хаотичен вид. Десените се съчетават най-лесно с едноцветни дрехи, особено когато не сте уверени кои шарки си подхождат. Напоследък ставаме свидетели на много успешната модна тенденция за смесване на десените, но това е изкуство, което, нека бъдем честни, не всяка жена успява да овладее. За да се подсигурите, съчетайте дръзката горна част с неутрален панталон или пола.

4. Небрежен вид

Какво носите вкъщи си зависи от вас и комфортът обикновено надделява над модата, когато седите на дивана и си почивате. Но, когато излизате, най-голямата грешка е да се облечете сякаш сте пред телевизора или се излежавате в леглото. Дори да се напъхате набързо в тесните дънки и да сложите широк пуловер, когато отскачате до магазина, ще изглеждате по-добре, отколкото ако останете с анцуга и потника.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии