стил

Летни тенденции подходящи и за есентаЛетни тенденции подходящи и за есента

Понякога трудно оценяваме факта колко разкрепостена е съвременната мода в сравнение с преди само 50-60 години. Оказва се, някои от летните тенденции са толкова любими на някои дами, че те не могат да се разделят с тях и през есента. А и естетиката им се вписва добре в новия сезон.

1. Ярките чанти

Въпреки че са присъщи най-вече за лятото заради живите си цветове, ярките чанти ще продължат да се носят и през есента. В крайна сметка няма правило, което повелява, че неутралните цветове са единствения начин да започнете септември, а, ако има, значи е глупаво правило. Заслужава си да запазите ярките си чанти и след август, защото те имат невероятната способност да превърнат всяко облекло от сиво във фамозно.

2. Моряшките райета

Моряшките райета са една от топ тенденциите на лятото. Можем да ги видим върху всичко – от обувки и бански костюми до рокли и бюстиета, а резултатът е игрив и едновременно с това изискан вид. Трудно е да се разделим с този дързък стил, затова ще го вземем със себе си и през есента. Когато захладнее, можете да съчетаете моряшка рокля с чорапогащник и дънково яке. Или да сложите тесен пуловер върху моряшкото бюстие и да ги съчетаете с широки панталони и равни обувки.

3. Кокетните флорални мотиви

Какво можем да кажем – тази година имаме слабост към флоралните мотиви, които излязоха начело на тенденциите още през пролетта и запазиха мястото си и когато настъпиха летните горещини. Женствени и модерни, флоралните мотиви са като глътка свеж въздух във всичко – от полите и сандалите до летните рокли и чанти. Но през есента не е удачно да се обличаме в цветчета и листенца от главата до петите, затова използвайте любимите флорални щампи умерено. Опитайте следното: Флорална блуза, вмъкната в панталон с висока талия и комбинирана с обувки с токчета. Не е ли това перфектният преход от лято към есен? Или пробвайте флорална туника върху прилепнали черни панталони с тънък плетен колан в кръста. Идеята е да останем лоялни на флоралната тенденция без да изглеждаме все едно сме паднали в лехата с петуниите.

4. Животинските щампи

Видяхме как животинските щампи бавно превзеха летния стил след като набраха мощ още през пролетта. По-рано това лято видяхме Рийс Уидърспуун и новото момиче в Трансформърс Роузи Хънтингтън-Уитли да обират овации на музикалните награди на MTV, облечени в тоалети с животински щампи. Тази тенденция лесно преминава между двата сезона, защото, въпреки дивата си страна, животинските щампи са неутрални по природа и лесно се съчетават с любимите есенни дрехи.

5. Големите метални бижута

Никой да не очаква, че щом слънчевите дни се превърнат в студени ще се откажем от любимите си големи метални бижута. Това е една тенденция, в която се влюбихме от пръв поглед и нямаме никакво намерение да се разделяме с нея скоро. Всички видяхме как Хайди Клум покори подиума с аксесоарите си, но, ако до сега сте се притеснявали да последвате примера й, не се колебайте повече – няма нищо по-лесно от това да заблестите пред всички в сребро, злато или бронз. Включете метален елемент и в тоалетите си. Тънките метални коланчета са чудесен аксесоар в крак с тази тенденция.

Loading
дневен бюлетин

галерии