стил

Как да изберем най-подходящите слънчеви очилаКак да изберем най-подходящите слънчеви очила

Моделът очила трябва да пасва най-напред на формата на лицето

Винаги, когато се стигне до избора на слънчеви очила, започва едно безкрайно пробване на модели в магазина, оглеждане в огледалото и чудене дали изглеждаме зашеметяващо и модерно или като странно насекомо. А, когато най-накрая направим някакъв избор, често се налага да сменим целия си гардероб, за да подхожда на очилата. Ако обаче искаме да си купим модел, който ще е актуален за повече от един сезон и винаги ще ни придава стилен вид, тези няколко идеи могат да помогнат.

Първо е добре все пак да си отговорим на няколко въпроса. Тези очила подхождат ли на линията на веждите ни? Цветът отива ли на кожата и косата ни? Можем ли да носим този модел с различни тоалети и, разбира се, пасва ли на личността ни?

Ако лицето ни е кръгло, трябва да потърсим слънчеви очила, който да създават баланс. Правоъгълната форма на рамката ще ни помогне да издължим лицето си.

Квадратната форма на лицето понякога се нуждае от омекотяване на линиите. Овалните или кръгли рамки ще ни помогнат да смекчим чертите си.

За лице с овална форма са подходящи почти всички модели слънчеви очила, но все пак е желателно да избягваме овалните рамки. Те обаче са препоръчителни за дамите със сърцевидна форма на лицето.

Начинанието всъщност се оказва доста лесно, когато схванем идеята. Но тези идеи не са писано правило, затова сме свободни да експериментираме, за да открием подходящия модел, който крещи „Хей, вижте колко съм хубава!”.

Съвет от специалиста: първото и задължително условие да купите едни слънчеви очила е те да имат сертификат, доказващ UV-защитата, която имат!

Loading
дневен бюлетин

галерии