стил

Грим за всеки поводГрим за всеки повод

Стилът на гримиране може дори да подсказва повода

Всяка жена обича да изглежда красива и да привлича погледите, където и да отиде. Затова е важно да се научим какъв и колко грим да използваме по различните поводи. Ето няколко съвета от експертът-гримьор Алгия Ферейра, с които бързо и лесно ще постигнем желания външен вид, накъдето и да сме се запътили.

За кафе с приятелки

Експертите препоръчват да се стремим към невинно момичешко излъчване, когато излизаме с приятелки. Малко руж, червило и спирала са достатъчни. За по-тъмна кожа подходящите тонове руж са шоколадовите, а за по-светла – розовите. Червилото също трябва да е в сходен нюанс. За да изглеждат очите ни чисти и очертани, всичко, от което се нуждаем, са два пласта спирала на горните мигли.

За уикенд извън града

Не е това моментът да взимаме отделен сак, пълен с гримове. Ключът към релаксиращия уикенд извън града е в малкото, но многофункционални козметични продукти. Най-подходящият нюанс за скулите си можем да определим, когато правим упражнения – цветът, в който се зачервят бузите ни след тренировка, е правилният избор на сенки и руж. Можем да се възползваме от гримовете 3 в 1 – само една кутийка е достатъчна за очи, скули и устни. Единственото друго нещо, което ни е необходимо, е удължаващата и разделяща миглите черна спирала.

За клубна вечер

Ултимативният грим за вечерта в града е фокусиран върху очите – бронзови и опушени. Колкото по-натурални нюанси използваме, толкова по-добре – особено върху по-тъмната кожа. Всичко, от което се нуждаем, е бронзови металични сенки, черна очна линия и черна спирала за обем. Гримът дори не трябва да е нанесен особено прецизно, а съчетан с малко розов руж и червило с телесен цвят, ни гарантира, че ще привлечем вниманието на всеки.

За сутрешния пазар

Като за начало нанасяме овлажняващ крем за лице, който ще накара кожата ни да изглежда свежа. След това малко очна линия от вътрешната страна на горните мигли и черна спирала са достатъчни за този повод. Ако обаче трябва да прикриваме тъмни кръгове около очите, можем да използваме и коректор. Сутрин той се нанася след като вече сме сложили овлажняващия крем, за да прикрием успешно следите от умората.

За работното място

Силно гримирани устни с изчистен очен грим е перфектната комбинация за работното място – тя създава усещането за изтънченост и свежест в сивото време. Освен това оцветяването на устните не отнема толкова време, колкото цялостният грим по очите. Алено червеното е много модерен цвят, който кара зъбите ни за изглеждат красиви и отива на всяка дама, независимо блондинка или брюнетка. Този нюанс се съчетава много добре с неутрални сенки за очи в същия цвят като кожата и много черна спирала (или кафява, ако косата ни е много руса, а лицето – бледо).

Loading
дневен бюлетин

галерии