стил

Еко-парти: идеите - за да бъдем различниЕко-парти: идеите - за да бъдем различни

10 възможности да промотираме зелената идея с вкус

Времето, когато да си „зелен“ беше екзотично и неразбрано, без съмнение ев миналото. В наши дни има все повече предложения и възможности, чрез които лесно можем да се придържаме към един поне отчасти екологичен начин на живот. А какъв по-добър момент да споделите своите виждания в тази посока от следващото парти, празник или семейно събиране... При това с вкус и чувство за мярка.

1. Облечете „зелена“ рокля
Всички очи ще са приковани в домакинята, затова внимателно изберете тоалета за партито. Обмислете варианта да сложите нещо от органичен памук, бамбук или коноп. Когато комплиментите започнат да валят, не забравяйте да промотирате екологичния аспект на модния си избор.

2. Измислете био-меню
Базирайте менюто на локално произвеждани органични продукти. Пресните билки, отглежданите на свобода пилета и пълнозърнестата пица може би са малко по-скъпи, но не правете компромис с качеството спрямо количеството. Направете достатъчно количество храна, за да заситите гостите си, а не толкова, че да остане купчина остатъци.

3. Използвайте истински съдове и прибори
Избягвайте да използвате пластмасови или хартиени чинии. Истинските съдове придават елегантен статус на партито. Ако нямате достатъчно съдове за всички гости, наемете още вместо да купувате чинии, които няма да използвате повторно. Друга екологична алтернатива е да използвате съдове, които изглеждат като пластмасови, но са направени от царевица, картофи и захарна тръстика.

4. Към почистването – с отговорност
Забелязали ли сте как гостите използват безброй салфетки без дори да ги оползотворят напълно? Окуражете ги да използват само една като им предоставите платнени вместо хартиени салфетки. Друга опция е да използвате рециклирана хартия или неизбелени салфетки.

5. Наемете, не купувайте
Възможно е да нямате достатъчно маси, столове, покривки и други необходими неща за партито си. Обявете се против излишествата като наемете, вместо да купите тези предмети.

6. ”За” рециклирането
Окуражете гостите си да използват кофите за рециклиране. Осигурете им няколко кошчета за боклук като над всяко сложите знак какво да изхвърлят там.

7. Украса от природата
Има ли по-добра декорация от майката природа? Внесете малко естествена декорация в дома си вместо да купувате украси от магазина. Развихрете въображението си като украсите с малко сезонна зеленина, камъни, клонки, раковини или растения в саксии.

8. „Зелени“ напитки
Сервирайте домашно вино, органична бира, прясно изстискани сокове и кафе. Обмислете възможността да създадете екологичен коктейл специално за партито (може би зелено мохито с изобилие от истинска мента, набрана от планината).

9. Малко „зелена“ любов
Споделете екологични съвети с гостите си, като им разкажете за екологичните аспекти на партито. Така ще видят колко е лесно и могат да решат да подкрепят инициативата.

10. Предай нататък
Насадете малко екологични идеи като изпратите гостите си с еко-подарък като ръчно направен сапун, домашен мед, восъчна свещ или семена с инструкции за отглеждане на растение. Не е нужно да ограбвате банка, за да окажете въздействие върху хората.

Loading
дневен бюлетин

галерии