красота

Захар и сол: вреди – да, но и ползиЗахар и сол: вреди – да, но и ползи

Свикнали сме да гледаме на захарта и солта само като част от храната. Но те могат да имат и друго приложение

... прилага не само за почистване на кожата по тялото, но и за тази на ръцете и лицето. Хидратира и подобрява цвета на кожата.

• Още една рецепта за скраб със захар, подходящ за честа употреба:
2 супени лъжици какаово масло,
5 супени лъжици кафява захар,
1 супена лъжица мед,
5 капки витамин Е.

Разтопете какаовото масло. Смесете останалите съставки и постепенно добавяйте сместа към маслото. Оставете да престои в хладилник докато стегне (там можете да съхранявате остатък до 10 дни).

Депилация под душа

Да се прави депилация след вана е много подходящо, тъй като запарената кожа не е така чувствителна към болка. Захарта ще помогне за отделянето на нежеланото окосмяване по краката и ръцете.

Една проста рецепта за карамелена паста за депилация:
Сипете в съд 250 г захар, добавете по 2 супени лъжици вода и лимонов сок, смесете и оставете на слаб огън 20-30 минути, като бъркате постоянно. Оставете да изстине (през това време може да вземете душ, но най-добре вана). От изстиналата смес оформете малко кълбо и пристъпете към депилацията по познатия начин: търкаляте по кожата (по посока растежа на космите и след това с рязко движение в обратна посока издърпвате. Повторете до постигане на пълно почистване.

Захарната депилация отдавна е много популярна в арабските страни, но днес вече се предлага и в доста салони за красота. Това се обяснява от нейните положителни страни – няма опасност от изгаряне и алергия, болката е по-малко, а цената е ниска в сравнение с модерните начини за депилиране.

съвместна публикация със zdrave.bg
  • 1
  • 2
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии