красота

За кожа без бръчкиЗа кожа без бръчки

Какво да направим, за да предпазим кожата си от появата на бръчки

Всяка жена иска да запази красотата си възможно най-дълго, а един от най-видимите белези на напредващата възраст са бръчките по кожата. Ето няколко начина, които ще ни помогнат да отложим максимално появата им и да се радваме още дълги години на красиво и гладко лице.

Да спим достатъчно

Няма защо да се изненадваме, че сънят е от важните условия за здравето на кожата. Когато не се наспиваме, тялото ни започва да произвежда хормони, които разрушават кожните клетки. Достатъчното количество сън и почивка карат организма да произвежда хормон на растежа, който се отразява благосклонно на кожата. Също така е важно да не спим в една и съща поза цяла нощ. Когато спим в едно положение вечер след вечер, по кожата се образуват бръчки и линии, които не изчезват лесно. Спането на една страна повишава риска от образуване на бръчки по бузите.

Да не присвиваме излишно очи

Ако имаме навика да присвиваме очи, за да прочетем или видим нещо по-добре, трябва да се опитаме да се откажем от него. Движенията на лицето в следствие на примижаването на погледа също водят до формирането на бръчки по кожата. По-разумно е да отидем на лекар, който да ни прегледа очите, за да не се налага да ги присвиваме, когато искаме да видим нещо по-добре. Ако очилата не са приемлив аксесоар, може би трябва да се замислим за чифт контактни лещи, които да коригират зрението ни.

Да се храним добре

Добре е да включим в диетата си повече храни, богати на протеини – соя, риба, крехко месо и млечни продукти. Протеините са особено важни за възстановяването на кожата. Мастните киселини подхранват в дълбочина и поддържат кожата здрава за по-дълъг период от време. Не е тайна, че рибата е чудесен източник на протеини, а соята се отразява благотворно на цялото тяло.

Да мием добре лицето си

Миенето на лицето е идеалният начин да поддържаме добра хигиена на лицето си. Но трябва да имаме предвид, че твърде честото миене може да изсмуче влагата и естествените мазнини от кожата, а именно те я поддържат здрава, подхранена и гладка. Затова, когато мием лицето си, трябва да се уверим, че го овлажняваме правилно. Влажната кожа винаги изглежда по-добре и прави бръчките и фините линии по-малко забележими.

Loading
дневен бюлетин

галерии