красота

Натурални овлажнители за лицетоНатурални овлажнители за лицето

Част от конвенционалната козметика съдържа вредни за кожата съставки, затова е по-полезно да използваме натурална

Лицето е това, по което най-често другите ни посрещат и правят първата си преценка за нас. Твърди се, че започваме да се състаряваме още от деня, в който се родим. Дори и да не е точно така, остаряването е процес, който никой не може да избегне.

Това, което можем обаче да направим, е да осигурим на кожата си по-добри грижи и внимание, за да изглежда в отлична форма възможно най-дълго, а най-добрият начин да постигнем това е като я овлажняваме редовно. А това е толкова лесно с помощта на натуралните и все пак силно ефективни овлажнители за лице, които ще опишем тук!

Трябва да имаме предвид, че кожата на лицето се изсушава все повече с възрастта и губи все повече колаген. А именно колагенът, заедно с еластинът, са веществата, които осигуряват на кожата мекота, гладкост и еластичност и я правят да изглежда сияйна и младолика. За съжаление с възрастта това се променя.

Като оставим настрана овлажняващите кремове, които съдържат само химични антиоксиданти, за да предотвратим тази загуба, можем да се възползваме от натуралните овлажнители, с които се храним. Точно така, плодовете и зеленчуците, ядките и салатите, които изяждаме съдържат много влага и антиоксиданти и осигуряват на кожата ни подхранващи и подмладяващи грижи.

За да си осигурим максимални грижи, трябва да потърсим натурални овлажнители за лице, които не само хидратират кожата ефективно, но и противодействат на стареенето, прикриват петната и белезите и осигуряват защита от слънчевите лъчи. Затова най-добрите овлажняващи средства съдържат само органични съставки, тъй като те са най-безопасни и дават най-добри резултати. Някои от най-важните съставки, на които трябва да наблегнем са обсъдени по-долу.

Какаовото масло и маслото от жожоба могат да поддържат кожата гладка и наистина мека, жожобата придава на кожата и копринен вид. Има и органично соево масло, което е особено богато на витамин А и лесно се усвоява от кожата на лицето. Това масло може да овлажни, омекоти и подхрани кожата едновременно.

Освен тези масла, зехтинът, екстрактът от авокадо, маслата от гроздово семе и макадамия съдържат антиоксиданти, които ефективно намаляват бръчките и подмладяват кожата.

Тези антиоксиданти се намират и в други натурални овлажнители като натуралния витамин Е, меда и коензим Q10.

Друга натурална съставка, която си заслужава да споменем, е шипковото масло, което е много богат източник на ретинол. Ретинолът ефективно предпазва кожата от състаряване, изсветлява старческите петна, премахва повърхностните бръчки и регенерира кожата. Това масло може дори да омекоти и премахне белезите.

Един овлажнител с екстракт от органичен зелен чай може да противодейства и на вредните ефекти от слънцето и замърсения въздух, които състаряват кожата.

Съществува и маслинов сквален, който помага за възстановяването на клетките на кожата като ги окислява. Той предпазва лицето и от появата на старчески петна и от увреди в следствие на ултравиолетовите лъчи на слънцето. Също така помага за блокирането на повторната поява на бръчките и действа като силен натурален овлажнител. Тъй като алое вера има pH близко до това на кожата, се счита че тази съставка също е доста полезна, когато присъства в овлажняващите продукти.

Освен това: има масла, например маслото от шеа, които успокояват възпалената кожа, ограничават кафявите петна и дефектите по кожата и я предпазват.

Витамин В5 също е полезен, защото възстановява кожата и я предпазва от...
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии