красота

Как зъбите ни да изглеждат винаги добреКак зъбите ни да изглеждат винаги добре

6 начина за бели зъби и красива усмивка

Едно от първите неща, които хората забелязват у другите, е усмивката. Затова е толкова важно тя да е бяла и привлекателна. Предлагаме ви 6 препоръки за поддържане на белотата на зъбите, които ще ни гарантират завидно красива усмивка.

Мийте зъбите два пъти дневно

Мийте си зъбите всяка сутрин и вечер, всеки ден без изключение. Използвайте редовно избелваща паста и не забравяйте да почиствате зъбите и с конец. Ако видите петна, опитайте да ги премахнете с избелващи лентички.

Посещавайте редовно зъболекаря

Насрочвайте си час за почистване на зъбите на всеки шест месеца. Ако имате излишни пари, обмислете и възможността за професионално избелване. Цената може да е висока, но резултатите си личат с години.

Ограничете зацапващите храни

Внимавайте с кафето, чая, колата, гроздовия сок, червеното вино, боровинките и соевия сос. Когато консумирате тези напитки и храни, използвайте сламка или веднага след това мийте зъбите си. Избягвайте също газираните напитки и окисляващите храни – те разяждат зъбния емайл и прави зъбите по-податливи на потъмняване и петна.

Спрете цигарите

Пушенето не само причинява рак на белите дробове и други заболявания, но тютюнът в цигарите цапа и зъбите. Откажете цигарите (и всякакви други тютюневи изделия), за да запазите здравето и разкрасите усмивката си.

Носете сребърни бижута

Жълтото злато кара зъбите да изглеждат по-жълти. Вместо това носете сребро или бяло злато, както и диаманти, цирконии или бели кристали, за да изглеждат зъбите по-бели.

Изберете правилното червило

Използвайте червено червило в естествен нюанс, за да накарате всички да се загледат по блестящата ви бяла усмивка. Червилата в коралови, оранжеви и жълти тонове карат зъбите да изглеждат жълти.

Loading
дневен бюлетин

галерии