красота

Грижа за ръцете: водни процедуриГрижа за ръцете: водни процедури

При различни проблеми с кожата и ноктите можете да пробвате вана за ръцете

Ако не можете да отделите толкова време и да посетите някой салон за красота, постарайте се да отделите поне няколко минути от свободното си време и да се погрижите за ръцете си с водни процедури, които са гаранция не само за привлекателност, но и за здравето на кожата и ноктите.

Ръцете на жената се нуждаят от особени грижи, а успешни водни процедури можете да правите и у дома. В зависимост от това какви проблеми искате да разрешите, зависи и какво трябва да поставите във ваната за ръце.

Ако имате слаби и чупещи се нокти, за тяхното укрепване и заздравяване можете да използвате морска сол. Направете концентриран солен разтвор (топла вода и сол) и потопете в него върховете на пръстите си за около 10-15 минути. Ако правите тази процедура редовно, ще се радвате на истински здрави нокти.

Особени грижи изискват сухата кожа на ръцете и разслояващите се нокти. За разрешаването на този проблем препоръчваме маслените вани. Можете да използвате зехтин, но много по-приятно е ваната да се прави с бадемово масло или масло от праскова. Прекрасно допълнение са и няколко капки лимонов сок. Китките на ръцете се държат в тази вана в продължение на 10 минути, след което се избърсват със салфетка, а излишното масло се отстранява.

За да направите грапавата кожа на ръцете мека и еластична, ще ви помогнат 2 ч.л. хлебна сода, разтворени в чаша вода.

Ако ви тревожат малки рани, драскотини или други неравности по кожата на ръцете, пробвайте да използвате разтвор на калиев перманганат.

Много полезни са и водните процедури с лечебни билки. При възпалителни процеси на кожата на ръцете използвайте отвара от липа, лайка и коприва. Тези вани имат овлажняващо и смекчаващо действие.

При зачервяване на кожата е ефективна отварата от дъбова кора, при отоци – ваната с песекиня, а при умора – с мента.

Loading
дневен бюлетин

галерии