красота

6 златни правила за масаж на лицето6 златни правила за масаж на лицето

Как да получим желания ефект от цялостното масажиране на лицето

Масажът на лицето е една от най-важните страни в ежедневната ни грижа за кожата. Той подобрява текстурата и здравето й, подмладява я, стимулира кръвообращението в подкожния слой и не на последно място ни кара да изглеждаме по-млади като цяло.

Масажът също така помага за облекчаване на стреса и напрежението и ни зарежда в добро настроение. Но той трябва да се прави по правилния начин, в противен случай може повече да увреди кожата отколкото да е от полза.

По-долу сме подбрали някои от най-добрите съвети за прилагането на масаж на лицето, за да можем да го правим удобно у дома, като спестим и малко пари за скъпите козметични процедури в салоните за красота.

1. Как да изберем подходящо масажно масло или крем

Преди да сме започнали да правим масаж, трябва да изберем подходящия за кожата на лицето лосион или крем. Разбира се, не всички хора имат еднаква кожа – както по лицето, така и по цялото тяло. При някои тя е суха, при други – мазна, а при трети – т.нар. нормална.

За да получим максимален резултат от масажа, задължително трябва да подберем точния козметичен продукт.

Можем да използваме и някои чисти масла с масажна цел.
• Зехтинът например е подходящ за всички типове кожа.
• Ако сме със суха кожа, може да опитаме с натурално кокосово масло.
• При проблем с акнето се препоръчва лавандуловото масло. Лавандулата има антибактериални и антисептични свойства и ефективно лекува всякакви кожни проблеми, включително акне.
• За по-състарена кожа бадемовото масло е отличен избор. То съдържа витамин Е, който предпазва кожата от бръчки.

2. Как да подготвим лицето си за масажа

След като изберем правилния козметичен продукт, който ще ни помогне с масажа, е време да подготвим лицето си. Трябва да вържем косата си здраво назад и да й сложим лента по линията на челото, за да не попадне върху кожата по време на процедурата.

3. Как да почистим лицето преди масажа

Следващата стъпка е да почистим лицето си – най-добре с почистващо тоалетно мляко. Защото масажът следва да се прави върху напълно чисто лице.

Почистването помага и да поддържаме порите на лицето си чисти, в противен случай се запушват и кожата не може да диша. През отворените пори подхранващите вещества проникват по-дълбоко в кожата.

4. Да измием добре ръцете си преди масаж

Преди да започнем да правим масаж, трябва много добре да измием ръцете си, най-добре с медицински или поне с антибактериален сапун. И двете ни длани ще ни бъдат необходими по време на процедурата. Мръсните ръце лесно могат да причинят инфектиране на кожата по лицето, особено след като в резултат на масажа, порите й се отворят.

5. Как да запарваме лицето си

Преди да започнем с масажа, е добре да направим на лицето инхалация с пара - за да отворим максимално порите на кожата. По този начин полезните вещества в масажното масло или крема по-лесно ще достигнат и до най-долния й слой.

Запарването следва да се прави като вземем купа с вряла вода, надвесим лицето си над нея и покрием главата си с дебела хавлия.

6. Кои са най-добрите методи за масажиране на лицето

Вече сме напълно готови за масажа на лицето:

• Сипваме няколко капки от масажното масло и с потупващи движения ги нанасяме по кожата. След това с помощта на пръстите се опитваме да разнесем маслото по цялото лице и врата с кръгови движения.

• Първо се масажират бузите. Взимаме достатъчно масажно масло и с кръгови движения го втриваме в бузите, след което правим къси движения с пръсти от носа към външната част на лицето. Движенията на ръцете трябва да са плавни и да повдигат кожата нежно, но енергично.

• След...
  • 1
  • 2
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии