красота

5 тайни за гладки секси крака5 тайни за гладки секси крака

Как да бръснем, ексфолиираме и подхранваме

Много мъже не могат да устоят на чифт гладки и секси крака. За да накараме всеки да се заглежда след нашите, ето няколко лесни съвета, които да използваме в редовната си почистваща и разкрасяваща практика за секси крака.

1. Когато се бръснем, не трябва да бързаме

Ако бръснем краката си, трябва да имаме предвид, че нищо не съсипва супер гладката кожа като драскотините от бързото бръснене. Когато бръснем краката си невнимателно и прибързано, можем да закачим кожата с ножчето и да се порежем около колената, глезените и в зоните, където кожата ни е най-тънка. Трябва да се уверим и че самобръсначката ни е много остра – изтъпеното ножче може да ни пореже дори по-лошо.

За да се справим с порязванията от бързото бръснене, трябва да изплакнем добре кръвта преди да излезем от душа, да подсушим зоната с кърпичка или тоалетна хартия и да я оставим да изсъхне. Когато раничката спре да кърви, можем да преценим дали е необходима лепенка.

2. Добре е да овлажняваме кожата

Блясъкът придава нова величина на гладките крака. Ароматните лосиони правят кожата на краката мека, а овлажнителите създават приятен блясък, който привлича вниманието към копринените ни крака. Можем да си купим и блестящ лосион за по-сияен и секси вид на кожата.

3. Да ексфолиираме краката с луфа

Понякога малките недостатъци, причинени от неизраснали косъмчета карат краката да изглеждат не толкова гладки. Ако нежно ги ексфолиираме поне веднъж седмично, краката ни ще бъдат здрави, меки и секси с минимални усилия. Луфа гъбата обикновено се продава по козметичните магазини и постига най-добър резултат за ексфолииране на краката.

4. Да опитаме богати на витамини почистващи кремове

Ексфолиирането с луфата е много ефективно, но няма нищо лошо да си позволим и ароматен почистващ крем, който да ласкае не само тялото, но и сетивата ни. Веществата, намиращи се в този тип кремове, подхранват и овлажняват кожата и помагат на здравите клетки да растат по-бързо и да заменят мъртвите като ексфолиират допълнително.

5. Упражнения за крака

Естетическите идеи по-горе наистина ни помагат да поддържаме краката винаги гладки, здрави и блестящи, но тези продукти и навици не правят нищо за мускулния тонус. За да поддържаме краката си секси и стегнати през цялата година, трябва да правим редовни упражнения поне няколко пъти седмично. Не е нужно да ходим във фитнеса – можем просто да потичаме, да се разходим, да покараме колело, да се качим по стълбите или да правим лесни упражнения у дома като повдигане на краката от легнало положение. Дори най-леките упражнения са от полза за тялото, защото ни помагат да създадем основа за по-сериозни натоварвания.

Loading
дневен бюлетин

галерии