красота

5 съвета - за малко бързо разкрасяване5 съвета - за малко бързо разкрасяване

Когато имаме само няколко минути, трябва да преценим върху какво да акцентираме

Извършването на цялата процедура по разкрасяване преди да излезем може да бъде стресираща, особено когато сме притиснати от времето. Но, както родителите ни често са ни казвали, всичко е въпрос на личен избор – включително и това дали ще отделим тези 4-5 оскъдни минути, за да очертаем педантично очите си, докато докараме любимия котешки поглед.

На всички ни се е случвало да закъсняваме за парти и да се притесняваме от идеята да се появим там без да изглеждаме добре. В такива моменти, когато можем да си откраднем най-много 5 минути пред огледалото, трябва да си подредим приоритетите в разкрасяването и да преценим върху какво е най-важно да акцентираме. Ето няколко варианта, които използват повечето съвременни жени в забързаното си ежедневие.

• Съвет 1: Ако имаме особено светла кожа, трябва да се уверим, че цветът на лицето ни изглежда равномерен. Малко фон дьо тен или пудра, или комбинация от двете ще свършат чудесна работа. Бърза очна линия или сенки, черна спирала и гланц за устни са напълно достатъчни, за да си придадем свеж и представителен вид.

• Съвет 2: Ако излизаме през деня и нямаме много време за разкрасяване, спокойно можем да си позволим да пропуснем сенките и очната линия. Неравностите по тена и около очите можем набързо да покрием с коректор. Малко руж за жизненост и черна спирала за акцент върху очите и сме готови да се впуснем в деня.

• Съвет 3: Дамите без ясно изразени ъгли на лицето вероятно се притесняват да излязат без да са нанесли няколко контура. Дори това да звучи като напълно ненужна стъпка, когато сме притиснати от времето, можем да използваме няколкото оставащи минути, за да нанесем осветляващ хайлайтър грим по скулите и малко руж по вдлъбнатата част на бузите. Така ще се почувстваме по-самоуверени и няма да изглеждаме като шестокласничка.

• Съвет 4: Много жени смятат, че най-съществената част от разкрасяването е фокусът върху очите. Затова при липса на време можем да пропуснем обичайния грим по кожата и устните и да използваме оставащите минути за нанасяне на сенки, очна линия и спирала.

• Съвет 5: Ако нямаме против да изглеждаме леко неглиже, най-бързият съвет за небрежна красота е комбинацията от очна линия и спирала, благоуханието на любимия парфюм и малък закачлив акцент в косата. Но, ако това не ни се струва достатъчно, винаги можем да пъхнем няколко допълнителни неща в дамската си чанта и да се доразкрасим по пътя.

Loading
дневен бюлетин

галерии