красота

5 съвета как да се грижим добре за кожата си5 съвета как да се грижим добре за кожата си

Здравата и красива кожа отразява цялостното ни здраве

Наистина! Състоянието на нашата кожа е отражение на здравето като цяло. Тя може да издаде стрес, недостиг на сън или лоша диета. Както при грижите за косата, има начини да се грижим и за кожата си, за да прикрием увредите и да подобрим цялостния й вид. Предлагаме ви няколко основни съвета как да се грижим за кожата си – без значение какъв вид е тя.

№5 – Миене на лицето

Не е нужно да харчим много пари за почистващи лосиони. Има изобилие от почистващи продукти на всякакви цени и можем да ги намерите на всякакви места – от универсалния магазин до кварталната аптека. Най-важното е да пробваме няколко различни вида, за да проверим как реагира кожата на всеки от тях.

Желателно е да избягваме повечето сапуни – те обикновено оставят кожата суха, на което тя реагира с прекомерно произвеждане на мас. Течните и кремообразните почистващи продукти са чудесен избор, защото са нежни и можем да видим къде вече сме ги нанесли и къде – не. Има спорове относно това дали е най-добре да се използват продукти без отмиване или такива, които се премахват с памуче. Изплакването понякога може да се окаже проблемно, ако водата е прекалено твърда или прекалено мека на съответното място. От друга страна честото избърсване на кожата с памуче също може да навреди, имайки предвид, че кожата на лицето е най-чувствителна. Накрая изборът опира до това с кой от двата метода ние самите се чувстваме по-добре.

Съвет: Винаги използвайте хладка вода, когато си миете лицето. Миенето с прекалено топла или студена вода може да причини спукване на капилярите.

№4 – Премахване на мъртвите клетки

Използването на ексфолианти може и да изглежда ненужно, но всъщност е важен елемент от добрата грижа за кожата. Премахването на повърхностния слой от мъртви клетки има поразителен ефект върху вида, цвета и блясъка на кожата независимо със или без грим. Не е нужно ексфолиирането да се случва рязко. На пазара има нежни ексфолианти с възможно най-малките гранули. Големите гранули могат да увредят кожата на лицето. За да имаме здрава, свежа и блестяща кожа, е нужно да използваме ексфолиант само веднъж седмично.

Факт: Мъжете ексфолиират кожата си всеки път, когато се бръснат, поради което тя изглежда по-младолика.

№3 – Овлажняване

Освен хората с проблеми с акнето, всички останали трябва да използват овлажнител за кожата си. Живеем в груба околна среда – и навън, и вътре – и кожата ни се нуждае от овлажняване и подхранване.

Редовното нанасяне на овлажнител омекотява ефектите от стареенето върху кожата и понижава увредите. Никога не е късно да започнем!

Съвет: Експертите препоръчват да нанасяте овлажнител след баня. Това ще задържи кожата хидратирана. Обикновено най-добрият вариант е да си вземете душ или вана преди да си легнете вечер. Студеният сух въздух изпарява влагата от кожата.

№2 – Предпазване от слънцето

Тук възниква разликата между това кожата ни да бъде мека като бебешка или грапава като шкурка. Ако нанасяме предпазващ от слънцето лосион през цялата година, гарантирано кожата ни ще бъде по-здрава. Лосионите, които съдържат мексорил възпират най-много ултравиолетови лъчи и според дерматолозите са най-добри.

Съвет: Нанасяйте предпазващ от слънцето лосион поне 30 минути преди да излезете, за да може лосионът да се спои добре с кожата.

№1 – Красотата отвътре си личи отвън

И най-важното е да пием много вода. Водата е най-важната материя на Земята. Нейните уникални свойства я превръщат в много гъвкав инструмент. Пиенето на вода помага на храносмилането, изхвърлянето на токсините, кръвообръщението и абсорбирането...
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии