спорт

Млякото с шоколад възстановява мускулите след натоварване



Млякото с шоколад възстановява мускулите след натоварване

То е препоръчително дори за тези, които не спортуват активно

Млякото с ниска масленост, смесено с шоколад, помага за по-бързото възстановяване след тежка тренировка и възвръщане на мускулната сила, твърдят лекари от университета “Джеймс Медисън”, САЩ, цитирани от Ройтерс.

Те са провели експеримент, по време на който в продължение на няколко седмици участниците получавали след интензивна тренировка мляко с шоколад. Проведените наблюдения и анализ свидетелстват за положителното действие на тази напитка за възстановяването на претоварените след тежка тренировка мускули.

Специалистите подчертават, че млякото в комбинация с шоколада притежава големи предимства благодарение на високото си съдържание на питателни вещества. Според тях, след физически упражнения 1-2 чаши мляко с висококачествени белтъчини и въглехидрати зарежда организма с необходимите му витамини, а изтощените мускули - с необходимата енергия.

Млякото е богато на протеини, минерали, калций, калий, магнезий, които са необходими за здравето и добрата физическа форма на всеки. След тренировка тялото трябва да си почине и да възстанови силите си. Американските специалисти са убедени, че млякото с шоколад е по-полезно и по-приятно на вкус отколкото енергийните напитки и съветват всеки ден да се изпиват по три чаши обезмаслено мляко, независимо от нивото на физическата активност.

Loading
дневен бюлетин

галерии