храни и напитки

Сок от нар вместо кафеСок от нар вместо кафе

Нарът е неповторима комбинация от полезни вещества

По време на десетминутната почивка в офиса изпийте чаша сок от нар вместо кафе и ще усетите невероятен приток на бодрост и жизненост. Освен това, напитката ще премахне натрупания стрес, ще ви зареди с енергия и желание както за ползотворна работа, така и за изпълнен с емоции остатък от деня.

Според резултатите от проучване на изследователи от единбургския университет „Кралица Маргарет”, само за период от две седмици, през които ежедневно се пие сок от нар, показателите по отношение на активността, бодростта и енергичността се повишават неколкократно.

Това становище е потвърдено от експеримент, по време на който доброволци изпивали всеки ден по половин литър сок от нар. През двете седмици на изследването, участниците не променили по никакъв начин начина си на живот и режима си на хранене, като изключим „нововъведението” – сок от нар. Преди началото на изследването и след неговия край бил измерен пулсът на участниците - двуседмичният курс оказал ободряващ и активизиращ ефект върху всеки един от доброволците.

Освен като иновация, която може да промени отношението на хората към дългия работен ден и служебните ангажименти, към стресовите ситуации и последиците от тях, откритията, направени за сока от нар, могат да бъдат приложени и в медицината, надяват се шотландските учени. Според тях сокът от нар доставя на организма полезни вещества в неповторима комбинация.

Преди време същият екип от учени доказа, че ежедневната консумация на сок от нар възпрепятства натрупването на мастни зони в областта на корема и талията. А към днешна дата вече е потвърдено и че намалява опасността от развитие на сърдечни заболявания, както и на различни прояви на бъбречна недостатъчност.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии