храни и напитки
Репичките и зелето предпазват от рак на белите дробове
свързани теми
По данни от тяхното изследване, публикувани от Би Би Си, броколите, аспержите, репичките, ряпата, хрянът и зелето предпазват белите дробове от развитието на злокачествени образувания.
Изследователите подчертават, че този факт е особено важен за пушачите, тъй като според получените резултати рискът от рак се понижава с от 20 до цели 55%.
Антираковите свойства на кръстоцветните зеленчуци се обясняват с високото им съдържание на антиоксиданти и други биологически активни вещества.
галерии
Мястото на яйцата не е във вратата на хладилника!
И от диетичните напитки се пълнее
4-те най-полезни и 3-те най-вредни подсладители
Манго: магическа сила в един плод
Как да успокоим плачещото бебе
Най-важните скрийнинг тестове - за да сме здрави
Пресните сокове: какъв да изберем
7-те основни хранителни вещества, които не бива да ни липсват
Най-добрите диетични съвети
Какво косата и скалпът казват за здравето ни
Храни срещу мазнините - част 1
Facebook коментари