диета и отслабване
Лютите чушки: още един хит в отслабването
Яжте лютива и люта храна за здраве и по-стройна фигура
свързани теми
Освен че лютата храна помага за лечението на редица заболявания, тя ускорява и ефекта на много от популярните диети за отслабване.
Лютивият вкус на храната се дължи на съдържащо се в нея вещество, наречено капсаицин. В най-голяма степен източник на това вещество са семките на лютите чушки, поради което този далечен за някои кухни продукт тепърва започва да събира почитатели.
Доскоро мнозина избягваха консумацията на лютива храна, тъй като се смяташе, че тя е основната предпоставка за развитието на язва. Оказва се, че това не само че не е вярно, но в действителност лютото лекува стомашната язва и язвата на дванадесетопръстника.
Редица изследвания потвърждават и доскорошните предположения, че редовният прием на капсаицин подобрява метаболизма и спомага за по-ефективното изгаряне на мазнините.
Диетолози от САЩ са на мнение, че консумацията на лютива или люта храна, дори когато тя е с по-висока калоричност от обичайното меню, не води до натрупването на излишни килограми в сравнение със същото количество храна, която е с традиционен, нелют вкус. Така хората, които консумират люто, си гарантират, че няма да напълнеят или това ще стане с по-бавни темпове в сравнение с онези, които не са почитатели на лютия вкус.
Тези твърдения карат мнозина изследователи да заключат, че лютивата храна и на първо място лютите чушки, ще заемат ролята на най-новото и популярно средство в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването.
галерии
Да отслабнем по-бързо с тези четири съвета
Да разберем по-добре диетите и здравословното хранене
7 често срещани грешки в диетите
5 стъпки за стегнато тяло с по-малко мазнини
Как да успокоим плачещото бебе
Най-важните скрийнинг тестове - за да сме здрави
Пресните сокове: какъв да изберем
7-те основни хранителни вещества, които не бива да ни липсват
Най-добрите диетични съвети
Какво косата и скалпът казват за здравето ни
Храни срещу мазнините - част 1
Facebook коментари