диета и отслабване

И диета да е – хлябът е силно препоръчителенИ диета да е – хлябът е силно препоръчителен

За да не натрупате още излишни килограми, трябва да си набавяте глутен

Независимо от това, че сме на диета, хлябът не бива да се изключва от дневното меню, защото в обратен случай рискуваме да нанесем редица поражения на организма си.

До това заключение достигнали група британски учени, които в продължение на години са изучавали различните диети и влиянието им върху човешкия организъм.

Изводите, които направили, се обединяват около становището, че, когато в подбраните за деня храни липсват източници на глутен като произведените от пшеница, ечемик и ръж продукти, съществува реален риск от това диетата да не намали телесното тегло, а напротив – да доведе до натрупването на още излишни килограми. Едновременно с това се наблюдава и опасност от появата на често главоболие, умора и отслабване на имунната система като резултат от липсата на определени хранителни вещества.

Именно поради това специалистите заключават, че изключването на глутена от менюто на здравите хора с цел отслабване е предпоставка за здравословни проблеми занапред.

Въпреки че първоначално намаляване на телесното тегло наистина е факт, който се дължи на ограничената консумация на храни, съдържащи скорбяла, и на намаления прием на калории, скоро след това отслабването не само спира, но и свалените килограми се връщат.

Едновременно с това някои храни, които не съдържат глутен, са източник на двойно по-големи количества сол, захар и мазнини, подобряващи вкуса им, но оказващи негативен ефект и върху фигурата, и върху здравето.

Все пак хората, които страдат от различни форми на непоносимост към глутена, трябва да го избягват.

Loading
дневен бюлетин

галерии