диета и отслабване

Да отслабнем по-бързо с тези четири съветаДа отслабнем по-бързо с тези четири съвета

Свалянето на килограми е по-лесно с някои видове храни

Отслабването е цел на много от нас. То влияе добре не само на външния вид и самочувствието ни, но и на здравето. Свалянето на килограми обаче не винаги е лесно, защото, за да постигнем желаните резултати, трябва да променим много от установените навици в ежедневието ни. Тук ви предлагаме четири съвета как да промените диетата си така, че да отслабнете по-бързо като намалите количеството на приеманите мазнини:

Яжте повече зелени зеленчуци

Повечето хора, за съжаление, не ядат достатъчно от тях – дори през сезона им. А зелените зеленчуци са пълни с витамин В и фибри - това ги прави много ценни за всеки, които иска да отслабне. Един лесен начин да се уверите, че ядете достатъчно такива зеленчуци е просто като прибавите салата към поне 2 от основните си хранения за деня.

Яжте редовно бобови култури

Те са една от най-подходящите храни за хората, които искат да свалят няколко килограма. Това се дължи на факта, че бобът съдържа много фибри и други полезни хранителни вещества. Той е добър заместител и на червеното месо като чудесен източник на протеини. Бобовите култури могат да се ядат самостоятелно или да се добавят към салати и гарнитури. Някои хора имат известни проблеми със смилането им. Затова започнете с малки количества и ги увеличавайте постепенно, но постоянно - така храносмилателната ви система ще се приспособи по-добре.

Пийте зелен чай

Той е приятна на вкус напитка с много ползи – например съдържа известно кофеин, който повишава притока на енергия. Редица изследвания показват, че редовната употреба на зелен чай води до допълнително изгаряне на калории в следствие на някои субстанции в листата на растението. Това е доста лесна замяна – вместо чаша кафе пийте по чаша зелен чай и това ще ви помогне да отслабнете.

Добавете овес към диетата си

Друга лесна възможност да помогнете за свалянето на килограми, е да ядете овесени ядки – особено за закуска. Много хора в днешно време не консумират достатъчно зърнени продукти. Като добавите овесени ядки към закуската си, ще постигнете едновременно няколко полезни ефекта - например в овеса има много фибри, които улесняват отделянето на ненужните, но приети с храната, вещества. Освен това засища бързо глада без приемането на много калории.

Изброените методи са една от възможностите да постигнете желаното отслабване по бърз и здравословен начин. Така свалянето на излишните килограми може да се постигне чрез изграждането на нови навици без големи лишения, като премахнете или добавите продукти към досегашната си диета.

Loading
дневен бюлетин

галерии