диета и отслабване

Да изгорим излишните мазнини с тези 7 храни и напиткиДа изгорим излишните мазнини с тези 7 храни и напитки

Някои продукти залъгват апетита

Когато искаме да отслабнем, на дневен ред първо излиза въпросът как най-бързо и ефективно да изгорим излишните мазнини. Дори целта ви да не е сваляне на няколко килограма обаче, е важно да балансирате хранителния си режим така, че да не поглъщате излишни калории и така да товарите организма си. Някои храни не само ни пестят калории и килограми, но и помагат за изгарянето на мазнините.

1. Вода

Ако пиете достатъчно, по- лесно ще премахнете наднормените си килограми. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до понижаване на нивото на глюкоза в кръвта, отпадналост и виене на свят.

2. Зелен чай

Той не само предотвратява развитието на ракови клетки, но и предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, влияе благотворно на процесите на метаболизма. Доказано е, че ако изпивате по 5 чаши зелен чай дневно, ще изгорите около 70-80 калории.

3. Грейпфрут

Изследвания показват, че редовната употребата на половин грейпфрут или 150 мл сок от него може да намали теглото ви за 2 седмици средно с 2 кг. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ви се яде, толкова по-малко калории ще натрупвате.

4. Канела

1/4 ч.л. канела, приета едновременно с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта и понижаването на нейното ниво в кръвта. Високата кръвна захар води за образуването на мастни наслоения. Канелата има натурален сладък вкус и може да се използва вместо захар.

5. Обезмаслени млечни продукти

Те снабдяват организма с калций и увеличават производството на хормона калциотрил, който заставя клетките да изгарят повече мазнини.

6. Белтъчини

Те са необходимата основа за образуването на мускулна маса, а както е известно, колкото повече са мускулите, толкова повече мазнини изгаря тялото. За усвояването на белтъчините се изразходват повече калории, отколкото за усвояването на въглехидратите и мазнините. Ето защо продуктите, богати на протеини (пилешки гърди, риба, яйчен белтък, пуешко месо), са най-добрите помощници в борбата за изгаряне на мазнините.

7. Пикантната храна

Силните подправки също спомагат за изгарянето на мазнините. Те заставят организма да се поти, като увеличават сърдечния ритъм, а това ускорява и метаболизма. Все пак бъдете внимателни - чипсовете и пикантната пържена храна, дори и пикантни не са от храните, които ще ви позволят да се разделите с наднормените килограми.(а)

Loading
дневен бюлетин

галерии