тийн

Това любов ли е?Това любов ли е?

6 съвета за тийнейджъри

Любовта може да ни издигне в облаците, но и бързо, понякога болезнено да ни приземи. Тя е способна да ни накара да изпитаме най-силните чувства в живота си. Което е чудесно - поне когато нещата вървят добре. Когато обаче не е така, любовта действа опустошително. Няколко съвета ще ви помогнат да не изгубите ума си напълно заради завладяващата любов.

Съвет 1: Дайте си достатъчно време

Някои тийнейджърди ходят на срещи, докато други – не. Особено момичетата имат нужда да се чувстват добре в собствената си кожа преди да започнат връзка. По-добре е да започнете да се срещате с някого само щом сте сигурни, че искате. Ако не сте готова – няма проблем! Да си необвързан има своите добри страни – можеш да си колкото време си пожелаеш с приятелите.

Съвет 2: Потърсете някого, който споделя вашите чувства

Несподелената любов ни накара да се съмняваме в себе си. Дали не казах нещо грешно? Или пък носих неподходящи дрехи? В една здрава връзка чувствата трябва да са взаимни. При положение че се уважавате взаимно, можете и да се забавлявате заедно. Ако конкретния случай нещата не стоят така, това не означава, че проблемът се корени вътре в нас. Просто трябва да продължите да търсите правилния човек и любовта.

Съвет 3: Намерете правилния момент, когато да продължите напред

Понякога трябва да признаем, че нещата не вървят в правилната посока. Може би „любовта на живота ви” се е оказал подъл и егоистичен човек. Или пък всъщност търсите някой по-добър. Ако Той не ви дава това, от което имате нужда, оттеглете се. Дори и да боли много, особено в началото, нещата ще отшумят с времето.

Съвет 4: Поговорете за социалните мрежи, а не общувайте чрез тях

Социалните мрежи вадят на показ, както добрите, така и лошите моменти на една връзка, така че всичките ви приятели и познати могат да ги видят. Ако харесвате някого или той ви харесва, е съвсем нормално да го помолите да не споделя онлайн информация за вас или ваши снимки. Няма нужда да споделяте всичко с целия свят, още по-малко ако става дума за интимно чувство като любовта.

Съвет 5: Предпазете себе си от натиска на околните

Натискът не означава любов и дори не е нормално. Повечето тийнейджъри твърдят, че не се чувствали притиснати да имат връзка преди да са готови за това. И все пак няма да навреди да сте подготвена, ако все пак се случи. Вземете самостоятелно решение какви са ползите за вас от една връзка и докъде сте готова да стигнете. По този начин няма да се налага да решавате в последния момент.

Ето няколко конкретни неща,които можете да направите, за да избегнете неприятни изживявания:
- избягвайте ситуации, в които е вероятно момчето да очаква от вас повече, отколкото сте готова да му дадете
- излизайте с момчета на възраст, близка до вашата. Момичетата, които се срещат с по-големи момчета, е по-вероятно да почнат да правят секс преди да са готови за това.

Съвет 6: Дайте на любовта време да се развие

Понякога идеята за любовта се оказва по-приятна от самата любов. Как да разберете дали наистина сте влюбена?

Ако се чувствате замаяна, постоянно имате нужда от засвидетелстване на чувства и ви е трудно да мислите за нещо друго, това още не са признаци на истинско влюбване. Дори и да е приятно в началото, вероятно по-късно ще се разочаровате.

Зрялата любов се задълбочава с времето. Колкото повече се опознавате, толкова по-силни стават чувствата ви. Не е нужно да се опитвате да бъдете човек, който не сте. Просто бъдете себе си. Въпреки че повечето хора не намират истинската любов от първия път, изживяването си струва.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии