подрастващото дете

Изобретиха антибудилник за децаИзобретиха антибудилник за деца

Той помага на детето да се ориентира кога е време за ставане

Изобретиха специален “антибудилник”, който ще спаси родителите от това децата им да ги събуждат твърде рано. Заслугата е на професор Джон Цимерман от Института за изследване на взаимодействията на компютъра и човека и Училището по дизайн към Университета Карнеги-Мелън, САЩ.

Професорът вярва, че проблемът с децата, които се събуждат прекалено рано и отиват да будят родителите си, е актуален за много семейства. Малките деца не познават часовника, не знаят какво да правят, ако се събудят през нощта, а през лятото например стават още с изгрева на слънцето.

Новият „антибудилник” донякъде прилича на играчка, но в същото време има калкулатор на изгрева на слънцето и екран, на който в пълно съответствие с времето се сменят луната, звездите и слънцето. Предполага се, че, когато часовникът показва луната, децата трябва да остават в леглото. Когато тя изчезне, вече могат да станат, но не и да безпокоят родителите си.

Слънцето се появява на екрана с лека музика (тя може да се избере и като музика за заспиване) и тогава малките палавници вече могат да лудуват.

Проведено от автора проучване показва, че много родители проявяват интерес към този своеобразен часовник за малки деца.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии