бебето

6 ползи от кърменето6 ползи от кърменето

Кърмата е най-добрата храна за бебето, а носи плюсове и за майката

Няма съмнение, че кърмата е най-добрата храна за бебето, особено през първите седмици след раждането. Бебетата трябва да се хранят на всеки два часа. Ако сте млада майка и това е първото ви дете, със сигурност искате да му осигурите най-добрите възможни грижи. Кърменето е начинът да го направите.

В кърмата има над 100 съставки, които не могат да се получат от изкуствените формули за хранене на бебето И можете да бъдете сигурни, че благодарение на своите съставки, майчината кърма е най-добрият начин бебето да е здраво и щастливо.

1. Кърмата е естествено създадена да осигурява в правилни количества всички хранителни вещества, от които бебето се нуждае.

2. Тя съдържа антитела и други защитни агенти, които помагат на бебето да се бори с инфекциите. При децата, които са кърмени, рискът от дихателни и ушни инфекции, гастроентерит, диабет, болест на Крон, автоимунни заболявания и още много други състояние е по-нисък.

3. Кърмата лесно се храносмила и по-рядко причинява стомашни разстройства, диария и констипация при бебето.

4. Кърмата е достъпна, прясна и с правилна температура.

5. Кърменето е от полза и за майката, защото ускорява процеса по възвръщането на нормалния размер на матката и може да ви помогне да свалите килограмите, които сте натрупали по време на бременността.

6. Кърменето понижава риска от развитието на рак на гърдата.

Loading
дневен бюлетин

галерии