9 месеца

При проблеми с овулацията и зачеването заложете на сладоледаПри проблеми с овулацията и зачеването заложете на сладоледа

Ако се опитвате да забременеете, придържайте се към диета с високомаслени млечни продукти

Според проучвания в областта на репродуктивното здраве, една от основните спънки пред забременяването при жени, които нямат конкретни здравословни проблеми, е липсата на овулация. За да се стимулира тя, необходимо е жената да повиши количеството полезни мазнини, които консумира, и да замени нискомаслените продукти в менюто си с такива, които имат по-високо процентно съдържание на мазнини.

Изяждането на един сладолед на ден например или изпиването на чаша прясно мляко ще повиши шансовете за успешно забременяване неколкократно, тъй като мазнините спомагат за безпроблемната овулация.

Американски изследователи в продължение на 8 години са проследявали диетата на жени, които се опитват да забременеят. Били анализирани храните на над 18 500 семейни дами, които правят опити да заченат, като при 438 от тях, след провеждането на специфични изследвания, било установено, че страдат от безплодие, дължащо се на липсата на овулация.

Въз основа на това проучване, учените заключили, че при жените, които залагат на нискомаслените продукти в менюто си, рискът от стерилитет е повишен, тъй като са налице различни смущения в овулацията. При тези, които редовно похапват пълномаслени млечни продукти, подобен риск почти не се наблюдава.
Когато анализирали какво е въздействието на конкретни храни върху репродуктивните възможности на жената, учените установили, че сладоледът е един от най-благодатните в това отношение продукти.

Според изследователите не е необходимо жените, които искат да заченат, да променят количеството на калорийния си прием в рамките на деня, а просто да заменят нискомаслените с пълномаслени продукти.

Loading
дневен бюлетин

галерии