9 месеца

Бебето има нужда от любов още от зачеванетоБебето има нужда от любов още от зачеването

Детската психика започва да се формира още преди раждането

По време на бременността всички жени се разхубавяват и придобиват особен чар. Но извън това, което природата ни е заложила, все пак трябва да спазваме някои ограничения - за да сме сигурни, че ще родим здраво бебе.

На първо място е пълният отказ от цигарите, алкохолните напитки и наркотичните вещества. В противен случай могат да възникнат сериозни проблеми със здравето на детето.

Жените, които пушат по време на цялата бременност, увеличават риска от раждане на бебе с патология – особено на стомашно-чревния тракт.

Децата на майките-пушачки често страдат и от алергия към майчината кърма.

Ако бъдещата майка злоупотребява с наркотични вещества или алкохол, освен дефекти по време на развитието на бебето в ембрионалното си развитие, детето може да придобие и вродена зависимост.

На бъдещата майка е противопоказан и тежкият физически труд – особено вдигането на тежки предмети. Матката може да промени формата си, а това да доведе до преждевременно раждане или отделяне на плацентата.

Забранени са и всички спортове, които са с повишен риск от получаването на травми. Но това не означава, че всяко движение е вредно. Напротив - спокойните спортове (например карането на колело, плуването) тренират мускулите на перинеума и осигуряват повече кислород на бебето.

Не по-малко важно е и самото желание на жената да стане майка. Дори това да не е планирана бременност, детето трябва да бъде желано. Трябва да усеща любовта още докато е в утробата на майка си. В противен случай, според статистиката, се увеличава риска да се роди или да има склонност в по-късна възраст към по-малко или по-сериозни психични разстройства.

Loading
дневен бюлетин

галерии